Kremasti rižoto sa pečurkama i povrćem koji je spreman za desetak minuta.
Sastojci:
- 450 grama šampinjona
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- 1 šolja pirinča –
- 400 grama blitve
- malo sira
- 1 kašika putera
- oko 700 mililitra supe od povrća
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte luk, dodajte očišćene seckane šampinjone, seckani beli luk i malo posolite. Krčkajte oko 10 minuta, a za to vreme operite blitvu i odvojite listove od stabljike. Blitvu isecite na rezance i kratko stavite u ključalu vodu, pa odmah ocedite i isperite hladnom vodom. U dinstane pečurke dodati pirinač, pa lagano preliti supom i promešati da ne zagori. Pred sam kraj pripreme dodati iseckanu blitvu, promešati, pa dodati sir i puter. Na kraju pobiberite i po potrebi još malo posolite. Gotov rižoto pospite rendanim parmezanom.
Prijatno!
Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim
Preuzmite android aplikaciju.