Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Rižoto sa pečurkama i blitvom

Kremasti rižoto sa pečurkama i povrćem koji je spreman za desetak minuta.
Foto: Pixabay/romjanaly
Sastojci:
  •  450 grama šampinjona 
  • 1 luk
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 1 šolja pirinča –
  • 400 grama blitve 
  • malo sira
  • 1 kašika putera
  • oko 700 mililitra supe od povrća
Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte luk, dodajte očišćene seckane šampinjone, seckani beli luk i malo posolite. Krčkajte oko 10 minuta, a za to vreme operite blitvu i odvojite listove od stabljike. Blitvu isecite na rezance i kratko stavite u ključalu vodu, pa odmah ocedite i isperite hladnom vodom. U dinstane pečurke dodati pirinač, pa lagano preliti supom i promešati da ne zagori. Pred sam kraj pripreme dodati iseckanu blitvu, promešati, pa dodati sir i puter. Na kraju pobiberite i po potrebi još malo posolite. Gotov rižoto pospite rendanim parmezanom.

Prijatno!

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim

Preuzmite android aplikaciju.