Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Користе их сви пекари: Три састојка која ће тесто учинити мекшим и укуснијим

Побољшаће структуру, укус, па чак и изглед теста.
Фото: Pexels/Ron Lach

Ништа није тако укусно као домаћи колачи и пецива. Међутим не уме свако да умеси добро тесто. Зато се обавезно придржавајте савета професионалаца који откривају које намирнице додају у тесто да би они било боље и прозрачније.

Потребно је само неколико намирница које ће у потпуности трансформисати тесто и учинити га лепшим на око, али и знатно укуснијим, па чак и дуже свежијим.

Скроб

Скроб може значајно да побољша структуру теста и да га у потпуности трансформише. Поред тога што помаже да тесто постане прозрачније и лакше, пецива у која је овај састојак додат, остају и дуже мекана.

Скроб може да се дода директно у брашно, а за стандардну порцију теста је довољно 30 грама. Искусни пекари га редовно додају.

Гриз

Тесто ће због гриза бити квалитетније и укусније, а овај састојак је у стању и да га ослободи од вишка влаге која често поквари готово пециво.

Колачи или пецива у која се додаје гриз дуже остају свежа, а потребна вам је само једна кашика.

Млеко

Млеко, уколико радите са квасним тесто, треба да помешате са квасцем. Битно је да оно не буде ни вруће ни хладно, већ топло.

Уколико квасац помешате са млеком а не водом, тесто ће бити укусније и имаће лепшу боју, а захваљући млеку, добиће и прелепу корицу.

Evo šest zlatnih pravila zdravog kuvanja

Преузмите андроид апликацију.