Riža je uz krompir jedna od namirnica koju stvarno možete da pripremate na bezbroj načina. Odlično se slaže uz bilo koju vrstu mesa, kao i ribu, a takođe je odlična i u dane posta. Ovako pripremljena riža je preukusna.
Sastojci:
- 1 štap praziluka
- 2 šolje pirinča
- 200 mililitara soka od paradajza
- 100 mililitara ulja
- malo soli i bibera
- peršunov list
Priprema:
Iseckati na tanke kolutove praziluk, dodati ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada je praziluk omekanio dodati rižu, pa naliti 3 šolje vode.
Dodati malo soli, smanjiti vatru i ostaviti da se polako riža kuva bez mešanja.
Kada skoro sva voda ispari proveriti da li je riža kuvana.
Ako je kuvana ostaviti još malo na vrućoj ringli da višak vode još malo ispari.
Na kraju dodati malo bibera, peršunov list i sok od paradajza i kuvati još desetak minuta.
Rižu bi trebalo poslužiti kada se prohladi nekih 5 minuta jer u suprotnom upija vodu i postaje tvrda, ali ako vam se to dešava, uspete malo vrele vode, promešate i ona će otpustiti i biti divno sočna.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.