Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Riblje ćufte

Riblje ćufte dobro idu uz tartar sos i kriške limuna.
Foto: Pixabay/ARTFOTODESIGN
Sastojci: 
  • 280 grama fileta oslića ili bakalara
  • 400 grama krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 3 velika jaja
  • mrvice
  • so
Priprema:

Krompir skuvajte sa ljuskom. Kada se dovoljno ohladi, ogulite ga i izgnječite. Ribu kuvajte u malo posoljenoj vodi oko 10 minuta, dok ne omekša, pa je isecite na sitne komade i pažljivo očistite od kostiju. U većoj činiji pomešajte ribu sa pire krompirom i dodajte umućena jaja, sitno seckani luk i peršun. Dodajte prstohvat soli i dobro promešajte. Smesa treba da bude gusta. Ostavite da se potpuno ohladi pre prženja. Od smese oblikujte loptice i uvaljajte ih u tanjir sa prezlama. U dubokom tiganju zagrejati ulje za prženje. Riblje ćufte pržite u nekoliko krugova dok lepo ne porumene, pa ih izvadite na kuhinjske krpe da upiju višak ulja.

Prijatno!

Kako se pravi turšija? Recept star hiljadama godina

 

Preuzmite android aplikaciju.