Riblje ćufte dobro idu uz tartar sos i kriške limuna.
Sastojci:
- 280 grama fileta oslića ili bakalara
- 400 grama krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 velika jaja
- mrvice
- so
Priprema:
Krompir skuvajte sa ljuskom. Kada se dovoljno ohladi, ogulite ga i izgnječite. Ribu kuvajte u malo posoljenoj vodi oko 10 minuta, dok ne omekša, pa je isecite na sitne komade i pažljivo očistite od kostiju. U većoj činiji pomešajte ribu sa pire krompirom i dodajte umućena jaja, sitno seckani luk i peršun. Dodajte prstohvat soli i dobro promešajte. Smesa treba da bude gusta. Ostavite da se potpuno ohladi pre prženja. Od smese oblikujte loptice i uvaljajte ih u tanjir sa prezlama. U dubokom tiganju zagrejati ulje za prženje. Riblje ćufte pržite u nekoliko krugova dok lepo ne porumene, pa ih izvadite na kuhinjske krpe da upiju višak ulja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.