Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рибље ћуфте

Рибље ћуфте добро иду уз тартар сос и кришке лимуна.
Фото: Pixabay/ARTFOTODESIGN
Састојци: 
  • 280 грама филета ослића или бакалара
  • 400 грама кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 кашике сецканог першуна
  • 3 велика јаја
  • мрвице
  • со
Припрема:

Кромпир скувајте са љуском. Када се довољно охлади, огулите га и изгњечите. Рибу кувајте у мало посољеној води око 10 минута, док не омекша, па је исеците на ситне комаде и пажљиво очистите од костију. У већој чинији помешајте рибу са пире кромпиром и додајте умућена јаја, ситно сецкани лук и першун. Додајте прстохват соли и добро промешајте. Смеса треба да буде густа. Оставите да се потпуно охлади пре пржења. Од смесе обликујте лоптице и уваљајте их у тањир са презлама. У дубоком тигању загрејати уље за пржење. Рибље ћуфте пржите у неколико кругова док лепо не порумене, па их извадите на кухињске крпе да упију вишак уља.

Пријатно!

Kako se pravi turšija? Recept star hiljadama godina

 

Преузмите андроид апликацију.