„Red Velvet“ raspucanci su kombinacija čuvene američke torte od crvenog biskvita i tradicionalnih božićnih kolača.
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 150 g rastopljenog putera
- 1 vanilin šećer ili jedna kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika crvene boje za hranu
- 300 g glatkog brašna
- korica jednog limuna
- prstohvat soli
- pola praška za pecivo i kašičica sode bikarbone
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. U drugoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu penasti, pa dodajte jaja, najbolje jedno po jedno. U mokru smesu dodajte limunovu koricu, vaniliju i crvenu boju. Ako boja nije dobrog kvaliteta, biće vam potrebno više od jedne supene kašike za jarko crvenu boju. Pomešajte suve i vlažne sastojke u kompaktnu smesu i stavite u frižider na najmanje dva sata. Izvadite smesu i formirajte loptice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite razmak između loptica da se ne bi lepile prilikom pečenja. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Pustite ih da se ohlade u poslužavniku pre nego što ih prebacite u ukrasnu božićnu činiju.
Prijatno!
Dubai čokolada osvojila svet, ali i Srbiju – u čemu je tajna uspeha?
Preuzmite android aplikaciju.