Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњени кромпир

Најсласнија вечера за целу породицу. Овај деликатес пробудиће сва ваша чула.
Фото: Pixabay/solskin
Састојци:
  • 6  већих кромпира
  • 3 јајета
  • 50 грама димљене шунке
  • 1 црвени лук
  • 1 мањи празилук
  • 2 чена белог лука
  • 1/2 мање везице першуна
  • 150 грама качкаваља (трапист, едамер…)
  • средина издубљеног кромпира
  • по укусу со и бибер
Припрема:

Рерну укључити на 200 степени. Кромпир поређати у плех преко пек папира. Сваки кромпир прелити са мало уља и руком премазати уље преко целог кромпира (то можете да урадите и силиконском четкицом). Ставити кромпир да се пече у загрејану рерну 1 сат (пробајте чачкалицом, ако чачкалица лако пролази кроз кромпир онда је печен).

Печени кромпир извадити из рерне и оставити да се прохлади. Прохлађеном кромпиру исећи танко површински слој (у виду поклопца), па кашичицом извадити средину кромпира и ставити је у дубљу посуду. Извађену средину кромпира виљушком изгњечити, као за кромпир пире. Димљену шунку исећи на коцкице. Црвени лук, бели лук, празилук и першун ситно исецкати. Качкаваљ крупно нарендати.

У одговарајућу посуду разбити јаја и умутити их жицом за мућење. Не треба их пуно мутити, само да се јаја сједине.

Додати исецкану шунку, обе врсте лука, празилука, першуна и 50 грама наренданог качкаваља. Све састојке сјединити виљушком.

Убацити изгњечену средину кромпира, посолити по укусу и добро сјединити виљушком. Кромпир напунити припремљеним филом. Преко фила ставити нарендани качкаваљ и ставити плех у загрејану рерну 10 минута.

Пријатно!

Jasan znak da krompir više nije za jelo, te da je opasan za zdravlje

Преузмите андроид апликацију.