Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњене лигње

Право је време да испробате сјајан рецепт за пуњене лигње, који ће гарантовано задовољти сва ваша чула.
Фото: Pixabay/DigitalDDay
Састојци:
  • 4 средње велике лигње
  • 450 грама фета сира
  • 2 парадајза
  • 1 зелена паприка
  • свежи влашац
  • 100 милилитара маслиновог уља
  • мајоран у праху
  • со и бибер по укусу
  • 2 чена белог лука
 Припрема:

Добро очистити лигње, испрати их и припремити за пуњење. У великој посуди измрвити фету и помешати је с парадајзом и зеленом паприком, исецканим на ситно. Смесу зачинити ситно исецкним власцем, исецканим белим луком, прстохватом мајорана, посолити и побиберити по жељи и на крају све залити маслиновим уљем. Напунити лигње овако припремљеном смесом, па ивице затворити чачкалицама. Преко лигања посути мало соли. Пећи лигње на роштиљу око 6 минута са сваке стране и послужити их топле.

Пријатно!

Farmaceut: Povećani unos hrane izaziva gastro tegobe

Преузмите андроид апликацију.