Ne morate da se oslanjate samo na meso da biste svom telu obezbedili važne proteine i masti. Mahunarke poput leblebija i pasulja su pune njih. Na primer, samo sto grama slanutka sadrži oko 19 grama proteina.

Sastojci:
- 220 grama kuvane leblebije
- 200 grama svežeg pasulja
- 200 ml paradajz pirea
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 luk
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 litar biljnog temeljca
- biljno ulje
- so i biber po želji
Priprema:
Na malo biljnog ulja propržite luk, isečen na sitno. Dinstajte dok ne omekša. U šerpu dodajte sitno iseckan beli luk i sve zajedno dinstajte još oko minut. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Dodajte koncentrat paradajza i pasatu i sve dobro promešajte. U šerpu stavite krompir isečen na male kockice. Sve dobro izmešati i zaliti vodom ili povrtnim temeljcem. Ako ne pravite sopstvenu zalihu kod kuće, možete je lako napraviti mešanjem tople vode sa kockom kupljenom u prodavnici.
Posolite i pobiberite. Dodajte začinsko bilje po vašem izboru, kao što su vlasac, peršun ili bosiljak.
U šerpu dodajte prethodno skuvan slanutak (ili slanutak iz konzerve koji ste ocedili i isprali pod vodom) i očišćene mahune isečene na manje komade.
Sve zajedno kuvajte oko 20 do 30 minuta, ili dok povrće ne omekša. Što su komadi šargarepe i kockice krompira manji, to će vam trebati manje vremena za kuvanje.
Varivo poslužite uz parče hleba i salatu po izboru. U varivo možete dodati i malo semenki bundeve.
Prijatno!
Jaki mišići uz 4 namirnice koje vrhunski sportisti nikada ne preskaču
Preuzmite android aplikaciju.