Iako ima reputaciju hrane koja goji hleb takođe može biti odličan izbor proteina ako ga pravite kod kuće.
Sastojci:
- 1 šolja heljde
- 3/4 šolje malih ovsenih pahuljica
- 2 merice „whey“ proteina, bez ukusa
- 2 cela jaja
- 3 belanca
- 2 kašike jogurta
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- kašika semena susam
- 1 čaša vode
Priprema:
Heljdu sameljite u brašno i dodajte ovsene pahuljice, proteinski prah i susam. U drugoj posudi pomešajte jaja, jogurt, sodu i so. Kombinujte mokre i suve sastojke i dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo vode u smesu. Smesu stavite u dobro podmazan pleh ili posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 35 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.