Ова грицкалица од лука добија додатну дозу протеина захваљујући сиру са ниским садржајем масти, који је мало калорија, а богат протеинима. Идеални су за свакога ко пази на исхрану, али жели да ужива без гриже савести.

Састојци:
- 1 главица црног лука
- 1 шоља свежег сира
- 1 јаје
- со
- бибер
- мало свежег тимијана
- ½ кашичице сушеног оригана
- маслиново уље
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране.
Ољуштите лук и исеците га на колутове.
У чинији помешајте свежи сир, јаје, со и оригано док не добијете глатку смесу.
Прелијте маслиновим уљем плех за печење. Савет – будите издашни са уљем јер ће помфрит бити хрскавији!
На плех ставите око једну и по кашику смесе са ниским садржајем масти и кашиком обликујте кругове величине пржених кришки црног лука.
На сваки круг смесе ставите један прстен црног лука и лагано га притисните.
Попрскајте још мало маслиновог уља преко врха прженог лука и зачините сољу, бибером и тимијаном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.