Свако ко воли кремасте колаче, неће одолети принцес крофнама. Савршено хрскаве и кремасте. Добро позната старинска посластица коју сви воле.
Састојци:
Крофне:
- 250 милитара воде
- 100 милилитара уља
- 150 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- 4 јајета
Фил:
- 1 литар млека
- 4 жуманцета
- 5 кашика шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 5 кашика брашна
- 150 грама путера
Припрема:
Ставити у шерпу воду и уље, нека проври, па склонити са ватре и додати брашно помешано са прашком за пециво. Вратити на ватру и брзо мешати, док се не створи компактно тесто које се одваја од ивица шерпе. У прохлађено тесто додати једно по једно јаје, стално мешајући. Шприцем или кашичицом формирати крофнице на плеху обложеном пек папиром. Потребно је оставити довољно размака, јер крофне нарасту приликом печења. Пећи у рерни 15 минута на 200 степени. Рерна се не сме отварати приликом печења. Печене крофнице оставити у плеху да се охладе.
За крем умутити жуманца са шећером и брашном, размутити са мало хладног млека. Остатак млека ставити да проври, па сипати крем од жуманаца и кувати да се згусне. Готов крем скинути са ватре и у охлађено додати путер и ванилин шећер. Мутити док крем не постане гладак. Охлађене крофне расећи, филовати кремом и посути шећером у праху или чоколадом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.