U ovim hladnim danima ništa ne može obradovati naš stomak više od ukusnog obroka za koji znamo da će nam zagrejati telo. U tom slučaju potaži su uvek pravi izbor. Jedan od omiljenih svima je potaž od spanaća, budući da je ovo povrće izuzetno ukusno, ali i bogato brojnim anitoksidansima, koji čuvaju ćelije od oštećenja slobodnih radikala.

Sastojci:
- 500 grama spanaća
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 tikvica
- malo peršuna
- po ukusu soli i bibera
- 1 kašičica origana, bosiljka
- 1 decilitar mleka ili pavlake za kuvanje
- po želji beli luk u prahu
Priprema:
Tikvicu, krompir, luk i šargarepu očistiti pa iseći na sitnije komade. Peršun oprati pa sve naliti vodom i staviti da se kuva. Dodati so i začine po malo pa na kraju možemo još dodavati. Kuvati oko pola sata dok povrće baš ne omekša Za to vreme oprati i očistiti spanać. Pred sam kraj dodati spanać on je brzo gotov kuvati nekih 5-10 minuta još. Vodu u kojoj je kuvano povrće prosuti skoro svu, ostaviti samo malo na dnu. Možete ostaviti jednu šolju ako kad izblendirate bude baš gusto. Povrće štapnim mikserom izblendirati pa dodati po ukusu šta želite od napomenutog do željene gustine. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite na ringlu još pet minuta. Možete dodati i malo maslinovog ulja ako volite. Potaž je kremast i ukusan, a pre svega zdrav.
Prijatno!
Zašto treba da uvrstimo semenke bundeve u svakodnevnu ishranu?
Preuzmite android aplikaciju.