Vanilice mogu biti ukusne čak i kada su posne.
Sastojci:
- 100 grama šećera u prahu
- 200 grama margarina
- 300 grama mekog brašna
- vanilin šećer
- cimet
- kora pomorandže ili limuna
- tegla marmelade po izboru
- 2 kašičice ekstrakta ruma
Priprema:
Sve suve sastojke sjediniti, dodati iseckani margarin i zamesiti testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike vode (po potrebi da se bolje umesi testo). Upakujte testo u kesu i ostavite u frižideru oko pola sata. Razvaljajte ga na debljinu od tri milimetra, pospite vanilin šećerom i cimetom, tapkajte, isecite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni najviše 10 minuta. Sjediniti marmeladu i rum i sjediniti po dva biskvita. Sutradan uvaljajte kekse u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po ivicama.
Prijatno!
Test ličnosti: Kafa koju pijete može reći mnogo o vašoj ličnosti
Preuzmite android aplikaciju.