Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Posne vanilice

Vanilice mogu biti ukusne čak i kada su posne.
Foto: Pixabay/ team-dmm
Sastojci:
  • 100 grama šećera u prahu
  • 200 grama margarina
  • 300 grama mekog brašna
  • vanilin šećer
  • cimet
  • kora pomorandže ili limuna
  • tegla marmelade po izboru
  • 2 kašičice ekstrakta ruma
Priprema:

Sve suve sastojke sjediniti, dodati iseckani margarin i zamesiti testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike vode (po potrebi da se bolje umesi testo). Upakujte testo u kesu i ostavite u frižideru oko pola sata. Razvaljajte ga na debljinu od tri milimetra, pospite vanilin šećerom i cimetom, tapkajte, isecite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni najviše 10 minuta. Sjediniti marmeladu i rum i sjediniti po dva biskvita. Sutradan uvaljajte kekse u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po ivicama.

Prijatno!

Test ličnosti: Kafa koju pijete može reći mnogo o vašoj ličnosti

Preuzmite android aplikaciju.