Ванилице могу бити укусне чак и када су посне.
Састојци:
- 100 грама шећера у праху
- 200 грама маргарина
- 300 грама меког брашна
- ванилин шећер
- цимет
- кора поморанџе или лимуна
- тегла мармеладе по избору
- 2 кашичице екстракта рума
Припрема:
Све суве састојке сјединити, додати исецкани маргарин и замесити тесто. По потреби додати 1-2 кашике воде (по потреби да се боље умеси тесто). Упакујте тесто у кесу и оставите у фрижидеру око пола сата. Разваљајте га на дебљину од три милиметра, поспите ванилин шећером и циметом, тапкајте, исеците жељене облике и пеците на 150-160 степени највише 10 минута. Сјединити мармеладу и рум и сјединити по два бисквита. Сутрадан уваљајте кексе у шећер у праху (који сте зачинили ванилом), али само по ивицама.
Пријатно!
Test ličnosti: Kafa koju pijete može reći mnogo o vašoj ličnosti
Преузмите андроид апликацију.