Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Posna sarma

Sarma je sarma. Ne mora da bude mrsna da bi bila ukusna.
Foto: Pixabay/ chengzhu
Sastojci: 
  • 15 kašičica pirinča
  • 15 kašičica sojinih pahuljica
  • 3 pune kašike mlevenih oraha
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • 2 veze belog luka
  • 1 mala šargarepa
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica kurkume
  • so
  • biber
  • korijander
  • lovorov list
  • 3-4 kašike ulja
  • 2 kašike tamari ili soja sosa
  • 15 listova kiselog kupusa
Priprema:

Prelijte sojine ljuspice vodom i ostavite da odstoje. Operite pirinač i sipajte malo vode. Praziluk i crni luk sitno iseckati i propržiti na mlakom ulju. Kada je crni luk skoro gotov, dodajte rendanu šargarepu, zatim alevu papriku i kurkumu. Pržite vrlo kratko, vodeći računa da paprika ne zagori. Dodati beli luk, pirinač, oceđene sojine ljuspice, začine i ostaviti na nižoj temperaturi da se krčka dok se voda iz pirinča ne upije. Na list kupusa stavite dve kašičice fila i uvijte sarmu. Kuvajte oko sat i po, tačnije dok kupus ne omekša. Ako kuvate u ekspres loncu, dovoljno je oko 30 minuta od trenutka ključanja. Ako ne koristite sojine ljuspice, možete ih zameniti mlevenim orasima. Umesto jedne kašičice sojinih pahuljica, stavite jednu kašiku mlevenih oraha. 

Prijatno!

 

Dve stvari „ubijaju“ holesterol: Možete smanjiti rizik od bolesti srca – tajna je u ishrani

Preuzmite android aplikaciju.