Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Posna ruska salata

Posna verzija omiljene salate.
Foto: Pexels-karolina-grabowski
Sastojci:
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira 
  • 1/2 šolje graška
  • 1 šolja seckanih kiselih krastavaca
Sastojci za majonez:
  • 150 grama kuvane leblebije
  • 120 mililitra tečnosti u kojoj se kuvala leblebija 
  • 50 mililitra ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice senfa
  • 1 kašika limunovog soka ili sirćeta
  • biber i so
Priprema posnog majoneza:

Za pripremu majoneza potreban vam je štapni mikser. Leblebije stavite u usku, duboku posudu (možete i teglu), sameljite štapnim mikserom, miksajte što duže. Dodajte začine i postepeno mešajući dodajte ulje i tečnost u kojoj se kuvala leblebija. Majonez je spreman.

Priprema salate:

Posna ruska salata se priprema na isti način kao i tradicionalna. Povrće kuvati na uobičajen način, kada se ohladi iseckati ga (šargarepu i krompir). Količine povrća su okvirne, možete ih povećati ili smanjiti, u zavisnosti od toga kakvu posn salatu volite, sočniju ili „suvlju“. Jedna šolja seckanih krastavaca je oko 5-6 krastavaca. Pomešajte povrće i posni majonez. Začinite po želji, posolite i pobiberite. Možete dodati drugo povrće i začine po vašem ukusu. Sve dobto pormešajte i ostavite da se ohladi u frižideru.

Prijatno!

Ovo voće vam može pomoći da izgubite višak kilograma

Preuzmite android aplikaciju.