Posna verzija omiljene salate.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1/2 šolje graška
- 1 šolja seckanih kiselih krastavaca
Sastojci za majonez:
- 150 grama kuvane leblebije
- 120 mililitra tečnosti u kojoj se kuvala leblebija
- 50 mililitra ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice senfa
- 1 kašika limunovog soka ili sirćeta
- biber i so
Priprema posnog majoneza:
Za pripremu majoneza potreban vam je štapni mikser. Leblebije stavite u usku, duboku posudu (možete i teglu), sameljite štapnim mikserom, miksajte što duže. Dodajte začine i postepeno mešajući dodajte ulje i tečnost u kojoj se kuvala leblebija. Majonez je spreman.
Priprema salate:
Posna ruska salata se priprema na isti način kao i tradicionalna. Povrće kuvati na uobičajen način, kada se ohladi iseckati ga (šargarepu i krompir). Količine povrća su okvirne, možete ih povećati ili smanjiti, u zavisnosti od toga kakvu posn salatu volite, sočniju ili „suvlju“. Jedna šolja seckanih krastavaca je oko 5-6 krastavaca. Pomešajte povrće i posni majonez. Začinite po želji, posolite i pobiberite. Možete dodati drugo povrće i začine po vašem ukusu. Sve dobto pormešajte i ostavite da se ohladi u frižideru.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.