Посна верзија омиљене салате.
Састојци:
- 2 шаргарепе
- 2 кромпира
- 1/2 шоље грашка
- 1 шоља сецканих киселих краставаца
Састојци за мајонез:
- 150 грама куване леблебије
- 120 милилитра течности у којој се кувала леблебија
- 50 милилитра уља
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице сенфа
- 1 кашика лимуновог сока или сирћета
- бибер и со
Припрема посног мајонеза:
За припрему мајонеза потребан вам је штапни миксер. Леблебије ставите у уску, дубоку посуду (можете и теглу), самељите штапним миксером, миксајте што дуже. Додајте зачине и постепено мешајући додајте уље и течност у којој се кувала леблебија. Мајонез је спреман.
Припрема салате:
Посна руска салата се припрема на исти начин као и традиционална. Поврће кувати на уобичајен начин, када се охлади исецкати га (шаргарепу и кромпир). Количине поврћа су оквирне, можете их повећати или смањити, у зависности од тога какву посн салату волите, сочнију или „сувљу“. Једна шоља сецканих краставаца је око 5-6 краставаца. Помешајте поврће и посни мајонез. Зачините по жељи, посолите и побиберите. Можете додати друго поврће и зачине по вашем укусу. Све добто пормешајте и оставите да се охлади у фрижидеру.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.