Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Посна руска салата

Посна верзија омиљене салате.
Фото: Pexels-karolina-grabowski
Састојци:
  • 2 шаргарепе
  • 2 кромпира 
  • 1/2 шоље грашка
  • 1 шоља сецканих киселих краставаца
Састојци за мајонез:
  • 150 грама куване леблебије
  • 120 милилитра течности у којој се кувала леблебија 
  • 50 милилитра уља
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице сенфа
  • 1 кашика лимуновог сока или сирћета
  • бибер и со
Припрема посног мајонеза:

За припрему мајонеза потребан вам је штапни миксер. Леблебије ставите у уску, дубоку посуду (можете и теглу), самељите штапним миксером, миксајте што дуже. Додајте зачине и постепено мешајући додајте уље и течност у којој се кувала леблебија. Мајонез је спреман.

Припрема салате:

Посна руска салата се припрема на исти начин као и традиционална. Поврће кувати на уобичајен начин, када се охлади исецкати га (шаргарепу и кромпир). Количине поврћа су оквирне, можете их повећати или смањити, у зависности од тога какву посн салату волите, сочнију или „сувљу“. Једна шоља сецканих краставаца је око 5-6 краставаца. Помешајте поврће и посни мајонез. Зачините по жељи, посолите и побиберите. Можете додати друго поврће и зачине по вашем укусу. Све добто пормешајте и оставите да се охлади у фрижидеру.

Пријатно!

Ovo voće vam može pomoći da izgubite višak kilograma

Преузмите андроид апликацију.