Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pohovane tikvice sa sirom

Tikvice su povrće koja se brzo i lako priprema, a može se kombinovati sa različitim jelima. Možete ih poslužiti kao prilog mesu i ribi ili sa njim napraviti glavno jelo. 
Foto: Pixabay/kps7942

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 30 grama rendanog parmezana
  • 30 mililitara sveže ceđenog limunovog soka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašika putera
  • so
  • biber
Priprema:

Tikvice operite, osušite i isecite na tanke kolutiće. Očistite beli luk i isecite ga na manje komade. U tiganju otopite puter i na njemu propržite beli luk i tikvice. Sve zajedno pržite uz mešanje dok povrće ne dobije zlatno-braon boju. Posolite i pobiberite po želji. Preko tikvica dodajte rendani parmezan i limunov sok. Poslužite toplo kao prilog.

Prijatno!

Zašto je dobro jesti tikvice?

Preuzmite android aplikaciju.