Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Поховане тиквице са сиром

Тиквице су поврће која се брзо и лако припрема, а може се комбиновати са различитим јелима. Можете их послужити као прилог месу и риби или са њим направити главно јело. 
Фото: Pixabay/kps7942

Састојци:

  • 2 тиквице
  • 30 грама ренданог пармезана
  • 30 милилитара свеже цеђеног лимуновог сока
  • 2-3 чена белог лука
  • 1 кашика путера
  • со
  • бибер
Припрема:

Тиквице оперите, осушите и исеците на танке колутиће. Очистите бели лук и исеците га на мање комаде. У тигању отопите путер и на њему пропржите бели лук и тиквице. Све заједно пржите уз мешање док поврће не добије златно-браон боју. Посолите и побиберите по жељи. Преко тиквица додајте рендани пармезан и лимунов сок. Послужите топло као прилог.

Пријатно!

Zašto je dobro jesti tikvice?

Преузмите андроид апликацију.