Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Uvek ste pravili pohovano meso tako što piletinu uvaljate u jaja, brašno i prezle. Dodajte kornfleks i jogur kako bi vam meso bilo sočno i hrskavo kao da ste ga naručili iz restorana.
Foto: Pixabay/LAWJR
Sastojci:
  • 500 grama pilećeg belog meso
  • 2 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • so
  • 3 kašike brašna
  • 2 čaša kornifleksa
  • 1 čaša prezle
Priprema:

Umutite jaja, jogurt, so i brašno. Dodati isečenu i posoljenu piletinu na štapiće i pomešajte. Piletina treba da bude dobro pokrivena smesom. Kornifleks lepo usitnite, dodajte prezle i uvaljajte pileće štapiće. Štapiće spustite u prethodno zagrejano ulje i pržite ih dok ne porumene.

Prijatno!

Recept dana: Ajoli sos

 

Preuzmite android aplikaciju.