Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Погачице које се једу без гриже савести

Лето је пред вратима, а многи већ почињу да размишљају о својој исхрани. Ако тренутно пратите неки режим, на дијети сте или тек планирате, овај рецепт би дефинитивно требало да се нађе на вашем менију.
Фото: Pixabay/DomPixabay
Састојци:
  • 190 г бадемовог брашна
  • једна кашичица прашка за пециво
  • со по укусу
  • 340 г моцареле
  • 60 г крем сира
  • два јаја за тесто и једно јаје за премаз
Припрема:

Помешајте брашно са прашком за пециво и додајте со. У другој посуди помешајте рендану моцарелу и крем сир, па истопите на пари (само ставите посуду изнад шерпе са кључалом водом, сир се брзо топи). Додајте 2 јаја у отопљени сир и промешајте. На крају, ову смесу додајте у брашно и месите рукама. Навлажите руке уљем, па одвојите и обликујте мале куглице које ћете нежно спљоштити у облик скона. Премажите јајетом и поређајте на плех обложен папиром за печење.

Пеците у загрејаној рерни на 200 °C осам минута. Послужите са прилогом по избору.

Пријатно!

Новосадски сладолеџија – мајстор за необичне укусе

Преузмите андроид апликацију.