Ова пита је готова за кратко време, кора је хрскава, унутрашњост се топи у устима, а за припрему ће бити потребно само неколико минута.
Састојци:
- 500 грама свежег сира
- 150 грама фете
- 1 јаје
- 8 кашике уља
- 500 грама кора за пите
- со
- сусам
- 150 милилитара млека
Припрема:
Помешајте уље и млеко да направите прелив. Премажите прву кору и прелијте је преливом. Преклопите другом кором и такође прелијте преливом. Додати трећу кору, премазати сиром и уролати. Понављајте поступак док не потрошите све коре и сир, а на сваку трећу кору ставите сир, како је објашњено у првом кораку. Ставите пите у плех рерне и исеците их на жељену величину пре печења. Остатак дресинга додајте у посуду у којој је био сир и све добро промијешајте. Прелијте питу, поспите сусамом и пеците на 200 степени око 35 минута, или док не порумени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.