Иако за питу од кромпира и пилетине нису потребни прескупи и компликовани састојци, нити посебне кулинарске технике, ипак ћете морати да одвојите мало времена на рибање кромпира.
Састојци:
- 1 килограм пилећег меса
- 1 ккилограм ромпира
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа
- 1 стабљика целера
- 2 кашичице соли
- 2 кашике путера
Припрема:
Ставите месо, лук, шаргарепу, целер и со у хладну воду и загрејте. Када проври, кувајте око два сата. Процедите супу. Очистите пилетину и исеците је на мање комаде. Кромпир ољуштите, ситно исецкајте и оцедите вишак течности тако што ћете га ставити у чисту крпу и добро исцедити воду. Измерите количину течности коју је кромпир пустио и баците је. У једнаку количину кључале супе постепено додајте рендани кромпир. Половину кромпира распоредите у већу подмазану посуду за печење, па покријте остатком кромпира и додајте омекшали путер. Пећи на 200 степени Целзијуса пола сата, док врх не порумени. Затим смањите температуру на 180 степени и пеците још два сата.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.