Pire ne mora da se pravi na jedan isti način. Kremasti pire sa prazilukom potvrđeno je drugačiji.
Sastojci:
- 2 kilograma krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine
- 1 1/2 kašičica soli
- 3-4 veća praziluka
- 2 kašike putera ili margarina
- 1/2 kašičice bibera
- ½ šolje mleka
- 3 kašike krem sira
Priprema:
Posolite vodu krašičicom soli i kuvajte krompir u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Iscedite krompir i ostavite ga na toplom. Očistite, operite praziluk i isecite na tanke kolutiće. Istopite 2 kašike putera u većem tiganju, dodajte praziluk i propržite oko 5 minuta dok ne omekša. Napravite pire od krompira, dodaje preostalo 1/2 kašičice soli, biber, mleko, krem sir i sve izmešajte.
Na kraju dodajte praziluk i sve dobro promešajte.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.