Odličan predlog za ručak. Ukusan, malo kalorija i pun proteina i zdravih masti.
Sastojci:
- 600 grama pilećeg belog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike gustina
- 4 kašike soja sosa
- 1 veza zelenih grančica celera
- 1 mladi luk
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice đumbira
- 1 šolja pečenog kikirikija
- ulje
Priprema:
Meso isecite na manje komade, osušite peškirom. Umutiti jaje, preliti preko mesa, posuti jednom kašikom gustina, pa dodati dve kašike soja sosa i sve dobro izmešati. Ostavite da odstoji najmanje pola sata. Iseckajte celer, luk i papriku. U čaši pomešati jedan decilitar hladne vode, kašiku gustina, dve kašike soja sosa, vino, sirće i šećer. U velikom tiganju zagrejte ulje i u njemu propržite meso. Kada dobije lepu boju, izvadite ga na salvetu. U istom tiganju kratko propržite povrće, đumbir i beli luk i prelijte tečnošću iz čaše. Zatim kratko prokuvajte. Dodajte kikiriki neposredno pre serviranja. Poslužite uz kuvani pirinač.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.