Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Piletina sa povrćem i kikirikijem

Odličan predlog za ručak. Ukusan, malo kalorija i pun proteina i zdravih masti.
Foto: Pixabay/StockSnap
Sastojci:
  • 600 grama pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 veza zelenih grančica celera
  • 1 mladi luk
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 2 kašike belog vina
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1 šolja pečenog kikirikija
  • ulje
Priprema:

Meso isecite na manje komade, osušite peškirom. Umutiti jaje, preliti preko mesa, posuti jednom kašikom gustina, pa dodati dve kašike soja sosa i sve dobro izmešati. Ostavite da odstoji najmanje pola sata. Iseckajte celer, luk i papriku. U čaši pomešati jedan decilitar hladne vode, kašiku gustina, dve kašike soja sosa, vino, sirće i šećer. U velikom tiganju zagrejte ulje i u njemu propržite meso. Kada dobije lepu boju, izvadite ga na salvetu. U istom tiganju kratko propržite povrće, đumbir i beli luk i prelijte tečnošću iz čaše. Zatim kratko prokuvajte. Dodajte kikiriki neposredno pre serviranja. Poslužite uz kuvani pirinač.

Prijatno!

Žene otkrile zašto su srećnije bez dece: „Život je dobar“

 

Preuzmite android aplikaciju.