Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Piletina sa brokolijem i susamom

Meso i zeleno povrće, uvek dobar predlog za ručak.
Foto: Pixabay/panchenko_karyna
Sastojci: 
  • 2 pileća fileta
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • so biber
  • 1/2 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 400 grama brokolija
  • čili
  • so
  • 1 kašika prženog susama
Priprema:

Piletinu isecite na kockice i stavite u činiju. Dodajte med, suvi biljni začin, posolite, pospite biberom, pokapajte limunovim sokom i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Promešajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta. Brokoli iseći na cvetove i staviti u posoljenu ključalu vodu, pa kratko kuvati dok ne ostane hrskav, pa ocediti. Ohladite ga pod tekućom hladnom vodom da zaustavite zagrevanje i sačuvate zelenu boju. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom tiganju i dodajte piletinu. Pržite do zlatne boje, povremeno mešajući. Pred kraj dodajte protisnuti beli luk, brokoli i nastavite da sve zajedno dinstate. Posuti jelo mešavinom čilija i soli. Na kraju pospite susamom i poslužite toplo.

Prijatno!

Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?

Preuzmite android aplikaciju.