Meso i zeleno povrće, uvek dobar predlog za ručak.
Sastojci:
- 2 pileća fileta
- 1 kašika meda
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so biber
- 1/2 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 400 grama brokolija
- čili
- so
- 1 kašika prženog susama
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i stavite u činiju. Dodajte med, suvi biljni začin, posolite, pospite biberom, pokapajte limunovim sokom i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Promešajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta. Brokoli iseći na cvetove i staviti u posoljenu ključalu vodu, pa kratko kuvati dok ne ostane hrskav, pa ocediti. Ohladite ga pod tekućom hladnom vodom da zaustavite zagrevanje i sačuvate zelenu boju. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom tiganju i dodajte piletinu. Pržite do zlatne boje, povremeno mešajući. Pred kraj dodajte protisnuti beli luk, brokoli i nastavite da sve zajedno dinstate. Posuti jelo mešavinom čilija i soli. Na kraju pospite susamom i poslužite toplo.
Prijatno!
Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?
Preuzmite android aplikaciju.