Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pileće Karađorđeve šnicle sa tartar sosom

Jedan od dražih gurmanluka svakako je Karađorđeva šnicla. Ovo je jedan od najstarijih srpskih recepata, koji datira još iz pedesetih godina prošlog veka, a smislio ga je lično Titov kuvar, čuveni Milovan Mića Stojanović.
Foto: PrtSc/Instagram/prvakafana

Sama priprema ovog vrsnog specijaliteta spada u srednje zahtevne, mada se u njoj mogu oprobati i početnici.

Postoji više načina na koji može da se sprema ova popularna šnicla, a danas je pred vama malo drugačiji recept, gde je glavna zvezda priče pileće belo meso.

Uz Karađorđeve šnicle od belog mesa kao prilog možete poslužiti bareno povrće i krokete od krompira, a nakon savršenog ručka, ide i savršen desert – pavlova torta sa plazma filom i jagodama.

Sastojci:

4 šnicle pilećeg belog mesa
4 kašike kajmaka
8 listića šunke
8 listića kačkavalja
2 jajeta
prezle, so, biber,

Za tartar sos:

4 kisela krastavca
100 g majoneza
malo belog vina
malo mirođije

Priprema:

Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Sve to dobro utrljajte da što bolje upije i ostavite malo da odstoji.

Svaku šniclu premažite kajmakom, poređajte šunku, pa preko kačkavalj.

Krajeve šnicli savijte malo prema unutra i uvijte u rolat. Nakon toga uvaljajte ih u brašno, jaja, prezle.

U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, poređajte šnicle i ispecite.

Tartar sos možete pripremiti tako što ćete krastavce izrendati, dodati im majonez, malo vina i mirođije pa sve umešajte.

Kada se šnicle prohlade, prelijte ih tartar sosom i poslužite.

Bon apetit!

Zdravlje na tanjiru: Zašta je paradajz najzdravija namirnica 

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake