Jedan od dražih gurmanluka svakako je Karađorđeva šnicla. Ovo je jedan od najstarijih srpskih recepata, koji datira još iz pedesetih godina prošlog veka, a smislio ga je lično Titov kuvar, čuveni Milovan Mića Stojanović.
Sama priprema ovog vrsnog specijaliteta spada u srednje zahtevne, mada se u njoj mogu oprobati i početnici.
Postoji više načina na koji može da se sprema ova popularna šnicla, a danas je pred vama malo drugačiji recept, gde je glavna zvezda priče pileće belo meso.
Uz Karađorđeve šnicle od belog mesa kao prilog možete poslužiti bareno povrće i krokete od krompira, a nakon savršenog ručka, ide i savršen desert – pavlova torta sa plazma filom i jagodama.
Sastojci:
4 šnicle pilećeg belog mesa
4 kašike kajmaka
8 listića šunke
8 listića kačkavalja
2 jajeta
prezle, so, biber,
Za tartar sos:
4 kisela krastavca
100 g majoneza
malo belog vina
malo mirođije
Priprema:
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Sve to dobro utrljajte da što bolje upije i ostavite malo da odstoji.
Svaku šniclu premažite kajmakom, poređajte šunku, pa preko kačkavalj.
Krajeve šnicli savijte malo prema unutra i uvijte u rolat. Nakon toga uvaljajte ih u brašno, jaja, prezle.
U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, poređajte šnicle i ispecite.
Tartar sos možete pripremiti tako što ćete krastavce izrendati, dodati im majonez, malo vina i mirođije pa sve umešajte.
Kada se šnicle prohlade, prelijte ih tartar sosom i poslužite.
Bon apetit!
Zdravlje na tanjiru: Zašta je paradajz najzdravija namirnica
Preuzmite android aplikaciju.