Ne znate šta za večeru? Možete napraviti domace pica rolnice. A ko ne voli picu ? Rolnice budu fine i mekane i sutradan pa ih možete i doručkovati.
Sastojci:
- 1/3 kocke svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 50 mililitara tople vode
- 5 šoljica mekog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 žumance
- 1 šoljica kiselog mleka
- 1 šoljica ulja
- 70 grama šunke
- 70 grama kačkavlja
- 50 grama kečapa
- 1 kašika margarina
- 4 kašike majoneza
- origano
- susam
Priprema:
Trećinu kocke kvasca izmrvite u neki sud, stavite kašičicu šećera i 50 mililitara tople vode. Kvasac samo da se rastopi, ne treba da naraste. U vanglu stavite 5 šoljica mekog brašna tip 400, 1 kašičicu soli, celu kesicu praška za pecivo, 1 žumance, 1 šoljicu kiselog mleka, šoljicu ulja i kvasac. Sve zajedno sjedinite. Pustite da raste na sobnoj temperaturi oko 20 do 25 minuta. Premesite ga i rastanjite na pola prsta debljine. Rastanjite ga tako da bude šire, a ne duže. Premažite testo u tankom sloju puterom ili margarinom. Preko stavite kečap pa ga isto premažite. Pospite po želji origano. Preko stavite tanke slojeve šunke. Preko stavite sir. Polako urolajte i tako ostavite 10 minuta. Isecite na parčiće prst široke i ređajte položeno. Premažite malo majonezom, pospite susamom i ostavite da odstoji još 10 minuta. Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče jedno 25 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.