Jaja za doručak da, pica za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete ovaj recept koji vam omogućava da doručkujete i omlet i picu – u isto vreme. Naravno, ne kršite nikakva kuhinjska pravila ako odlučite da pripremite omlet poput pice za ručak ili večeru.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/05/omelet-g872047c8c-640-620x414.jpg)
Omlet poput pice je odličan način da se rešite povrća u frižideru i započnete dan ukusnim obrokom koji će vas održati do večere. Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i marinara sos – ili bilo koji drugi paradajz sos.
Omlet nalik pici, sa svim dinstanjem, mešanjem i pečenjem, biće gotov za manje od pola sata.
Sastojci:
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 mali luk, isečen na kockice
- 2 čena belog luka, pritisnuta
- 450 g mladog spanaća
- so
- biber, sveže mleven
- 8 velikih jaja
- 2 kašičice sušenog origana
- 2 kašike mleka
- 250 ml marinara sosa (ili drugog paradajz sosa)
- 100 g rendane mocarele
- 60 g šunke, pršute ili kobasice po izboru
- čeri paradajz, po želji
- rukola, po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju od livenog gvožđa srednje veličine na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne postane providan, oko 5 minuta, dodajte beli luk i posle oko minut spanać. Mešajte dok spanać ne uvene, 2 do 3 minuta, a zatim začinite solju.
U većoj činiji umutite jaja, dodajte origano, mleko i paradajz sos, pa začinite solju i biberom. Sipajte smesu u tiganj preko dinstanog povrća i ostavite da se kuva dok ivice ne počnu da se skupljaju i odvajaju od tiganja, oko 4 do 5 minuta. Po želji poređajte šunku ili kobasice, čeri paradajz i rukolu, pospite sirom i prebacite u rernu da se jaja kuvaju oko 5 do 6 minuta.
Prijatno!
Kako da skuvate krompir a da zadrži oblik i ne postane kašast? Otkrivamo vam trik!
Preuzmite android aplikaciju.