Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pica omlet

Jaja za doručak da, pica za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete ovaj recept koji vam omogućava da doručkujete i omlet i picu – u isto vreme. Naravno, ne kršite nikakva kuhinjska pravila ako odlučite da pripremite omlet poput pice za ručak ili večeru.
Foto: Pixabay/tookapic

Omlet poput pice je odličan način da se rešite povrća u frižideru i započnete dan ukusnim obrokom koji će vas održati do večere. Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i marinara sos – ili bilo koji drugi paradajz sos.

Omlet nalik pici, sa svim dinstanjem, mešanjem i pečenjem, biće gotov za manje od pola sata.

Sastojci:
  •  1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, pritisnuta
  • 450 g mladog spanaća
  • so
  • biber, sveže mleven
  • 8 velikih jaja
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 2 kašike mleka
  • 250 ml marinara sosa (ili drugog paradajz sosa)
  • 100 g rendane mocarele
  • 60 g šunke, pršute ili kobasice po izboru
  • čeri paradajz, po želji
  • rukola, po želji
Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju od livenog gvožđa srednje veličine na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne postane providan, oko 5 minuta, dodajte beli luk i posle oko minut spanać. Mešajte dok spanać ne uvene, 2 do 3 minuta, a zatim začinite solju.
U većoj činiji umutite jaja, dodajte origano, mleko i paradajz sos, pa začinite solju i biberom. Sipajte smesu u tiganj preko dinstanog povrća i ostavite da se kuva dok ivice ne počnu da se skupljaju i odvajaju od tiganja, oko 4 do 5 minuta. Po želji poređajte šunku ili kobasice, čeri paradajz i rukolu, pospite sirom i prebacite u rernu da se jaja kuvaju oko 5 do 6 minuta.

Prijatno!

Kako da skuvate krompir a da zadrži oblik i ne postane kašast? Otkrivamo vam trik!

Preuzmite android aplikaciju.