Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пица омлет

Јаја за доручак да, пица за доручак – не, не. Барем док не откријете овај рецепт који вам омогућава да доручкујете и омлет и пицу – у исто време. Наравно, не кршите никаква кухињска правила ако одлучите да припремите омлет попут пице за ручак или вечеру.
Фото: Pixabay/tookapic

Омлет попут пице је одличан начин да се решите поврћа у фрижидеру и започнете дан укусним оброком који ће вас одржати до вечере. Осим јаја и поврћа, све што вам треба су омиљени преливи за пицу, неизоставни сир и маринара сос – или било који други парадајз сос.

Омлет налик пици, са свим динстањем, мешањем и печењем, биће готов за мање од пола сата.

Састојци:
  •  1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
  • 1 мали лук, исечен на коцкице
  • 2 чена белог лука, притиснута
  • 450 г младог спанаћа
  • со
  • бибер, свеже млевен
  • 8 великих јаја
  • 2 кашичице сушеног оригана
  • 2 кашике млека
  • 250 мл маринара соса (или другог парадајз соса)
  • 100 г рендане моцареле
  • 60 г шунке, пршуте или кобасице по избору
  • чери парадајз, по жељи
  • рукола, по жељи
Припрема:

Загрејте рерну на 220 степени. Загрејте уље у тигању од ливеног гвожђа средње величине на средње јакој ватри. Пирјајте лук док не постане провидан, око 5 минута, додајте бели лук и после око минут спанаћ. Мешајте док спанаћ не увене, 2 до 3 минута, а затим зачините сољу.
У већој чинији умутите јаја, додајте оригано, млеко и парадајз сос, па зачините сољу и бибером. Сипајте смесу у тигањ преко динстаног поврћа и оставите да се кува док ивице не почну да се скупљају и одвајају од тигања, око 4 до 5 минута. По жељи поређајте шунку или кобасице, чери парадајз и руколу, поспите сиром и пребаците у рерну да се јаја кувају око 5 до 6 минута.

Пријатно!

Kako da skuvate krompir a da zadrži oblik i ne postane kašast? Otkrivamo vam trik!

Преузмите андроид апликацију.