Vreme je za picu, ali ne u italijanskom stilu, sa tankim krckavim testom i umerenim i skladno ukombinovanim povrćem od gore, već za picu tipičnu za američku kuhinju. Preterivanje u svakom smislu: mnogo testa, mnogo fila, ali moramo priznati i da je mnogo ukusna.
Sastojci:
- 3 šolje svenamenskog brašna
- 1/2 šolje kukurznog brašna
- 1 kašikica soli
- na vrh kašikice šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 1/4 šolje mlake vode
- 2 kašike putera
- 4 kašike maslinovog ulja
- paradajz (1 konzerva pelata ili 2 sveža paradajza)
- 200 grama sira
- 200 grama praške šunke
- so, biber i origano
Priprema:
U posudi za mešenje, izmešajte pšenično, kukuruzno brašno, šećer i suvi kvasac. Dodajte vodu, so, ulje i puter i umesite glatko testo. Umešeno testo ostavite da odmori nekih 30 minuta. Kada testo naraste i udvostruči zapeminu, malo ga premesite, razvucite ga oklagijom i prebacite u odgovarajući kalup za tortu ili šerpu koju ste premazali maslinovim uljem. Preko testa narendajte sir, preko sira šunku, sos od paradajza i sveži paradajz. Sve posolite pobiberite i pospite iseckanim svežim ili suvim origanom ili bosiljkom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu picu, ostavite malo da se prohladi pre sečenja kako bi se fil malo prohladio i da ne bi previše iscurio.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.