Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pica na čikaški način

Vreme je za picu, ali ne u italijanskom stilu, sa tankim krckavim testom i umerenim i skladno ukombinovanim povrćem od gore, već za picu tipičnu za američku kuhinju. Preterivanje u svakom smislu: mnogo testa, mnogo fila, ali moramo priznati i da je mnogo ukusna.
Foto: Pixabay/ 905513
Sastojci:
  • 3 šolje svenamenskog brašna
  • 1/2 šolje kukurznog brašna
  • 1 kašikica soli
  • na vrh kašikice šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 1/4 šolje mlake vode
  • 2 kašike putera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • paradajz (1 konzerva pelata ili 2 sveža paradajza)
  • 200 grama sira
  • 200 grama praške šunke
  • so, biber i origano
Priprema:

U posudi za mešenje, izmešajte pšenično, kukuruzno brašno, šećer i suvi kvasac. Dodajte vodu, so, ulje i puter i umesite glatko testo. Umešeno testo ostavite da odmori nekih 30 minuta. Kada testo naraste i udvostruči zapeminu, malo ga premesite, razvucite ga oklagijom i prebacite u odgovarajući kalup za tortu ili šerpu koju ste premazali maslinovim uljem. Preko testa narendajte sir, preko sira šunku, sos od paradajza i sveži paradajz. Sve posolite pobiberite i pospite iseckanim svežim ili suvim origanom ili bosiljkom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu picu, ostavite malo da se prohladi pre sečenja kako bi se fil malo prohladio i da ne bi previše iscurio.

Prijatno!

“Pizza factory by Pagonis“ – Najjača pica u gradu (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake