Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пица на чикашки начин

Време је за пицу, али не у италијанском стилу, са танким крцкавим тестом и умереним и складно укомбинованим поврћем од горе, већ за пицу типичну за америчку кухињу. Претеривање у сваком смислу: много теста, много фила, али морамо признати и да је много укусна.
Фото: Pixabay/ 905513
Састојци:
  • 3 шоље свенаменског брашна
  • 1/2 шоље кукурзног брашна
  • 1 кашикица соли
  • на врх кашикице шећера
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 1/4 шоље млаке воде
  • 2 кашике путера
  • 4 кашике маслиновог уља
  • парадајз (1 конзерва пелата или 2 свежа парадајза)
  • 200 грама сира
  • 200 грама прашке шунке
  • со, бибер и оригано
Припрема:

У посуди за мешење, измешајте пшенично, кукурузно брашно, шећер и суви квасац. Додајте воду, со, уље и путер и умесите глатко тесто. Умешено тесто оставите да одмори неких 30 минута. Када тесто нарасте и удвостручи запемину, мало га премесите, развуците га оклагијом и пребаците у одговарајући калуп за торту или шерпу коју сте премазали маслиновим уљем. Преко теста нарендајте сир, преко сира шунку, сос од парадајза и свежи парадајз. Све посолите побиберите и поспите исецканим свежим или сувим ориганом или босиљком. Пеците у рерни загрејаној на 250 степени око 20 минута. Испечену пицу, оставите мало да се прохлади пре сечења како би се фил мало прохладио и да не би превише исцурио.

Пријатно!

“Pizza factory by Pagonis“ – Najjača pica u gradu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.