Ako često jedete picu i želite da se oslobodite prevelike količine ugljenih hidrata, imamo odlično rešenje za vas.
Iako nikada neće imati ukus prave pice od kiselog testa, sigurni smo da ćete biti zadovoljni picom od karfiola – ona je već godinama hit i još uvek je u trendu među onima koji se trude da jedu zdravije.
Sastojci i priprema:
Karfiol operite, očistite i iseckajte što sitnije, može se staviti i u blender. Na ulju propržite seckani karfiol oko 10 minuta. Začinite po želji. Koristite so, biber i beli luk u prahu. Karfiol ostaviti da se ohladi, pa dodati jaja i rendani sir. Prebacite smesu na papir za pečenje, formirajte picu. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni Celzijusa oko 15 minuta, dok testo ne promeni boju. Tek tada na pečeno testo možete staviti fil za picu, pazeći da ga ne prepunite. Vratite u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko ohladite i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.