Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пица која не гоји

Ако често једете пицу и желите да се ослободите превелике количине угљених хидрата, имамо одлично решење за вас.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Иако никада неће имати укус праве пице од киселог теста, сигурни смо да ћете бити задовољни пицом од карфиола – она је већ годинама хит и још увек је у тренду међу онима који се труде да једу здравије.

Састојци и припрема:

Карфиол оперите, очистите и исецкајте што ситније, може се ставити и у блендер. На уљу пропржите сецкани карфиол око 10 минута. Зачините по жељи. Користите со, бибер и бели лук у праху. Карфиол оставити да се охлади, па додати јаја и рендани сир. Пребаците смесу на папир за печење, формирајте пицу. Пећи у загрејаној рерни на 250 степени Целзијуса око 15 минута, док тесто не промени боју. Тек тада на печено тесто можете ставити фил за пицу, пазећи да га не препуните. Вратите у рерну на 5-8 минута док се сир не отопи. Пицу кратко охладите и послужите.

Пријатно!

Voda sa limunom može da ošteti zubnu gleđ

Преузмите андроид апликацију.