Fantastične perece sa sirom, belim lukom i susamom.
Sastojci:
- 600 grama brašna
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike maslinovog ulja
- 180 militara mleka
- oko 150 mililitara tople vode
- 400 grama mocarele
- 3 kašike rastopljenog putera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice semena susama
- 90 grama rendanog parmezana
Priprema:
Dodati instant kvasac, šećer, so, maslinovo ulje, toplo mleko i uz dodatak tople vode (mikserom) umesiti glatko, mekše testo. Ostavite poklopljeno na toplom mestu da naraste oko 60 minuta. Zatim zamesiti testo, razvući ga u obliku pravougaonika na debljinu od pola centimetra, pa iseći trake širine dva centimetra. Svaku traku rukama malo raširite i u sredinu stavite rendanu mocarelu. Stisnite krajeve oko mocarele tako da dobijete dugačke rolnice. Od njih formirajte prezle i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pomešajte rastopljeni puter, beli luk u prahu i susam. Njime premazati poređane prezle. Pospite rendanim parmezanom. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne postanu lepi.
Prijatno!
Plastična kesa je ubedljivo najgora opcija: Ovo je najbolji način za čuvanje hleba
Preuzmite android aplikaciju.