I dok se pitamo da li su ove punjene pečurke glavno vegetarijasko jelo ili ukusno predjelo, one su se već pojele.
Sastojci:
- 600 grama krupnih pečuraka
- 50 grama pirinča
- 50 grama praziluka
- 2 šargarepe
- po potrebi so
- biber
- beli luk
- ulje
- kašika origana
Priprema:
Pirinač obarite u malo posoljenoj vodi. Pečurkama izvadite drškice, tako da ostanu izdubljeni klobuci koje ćete napuniti. Na ulju prodinstajte naseckan praziluk, seckanu na kockice šargarepu, naseckane drške od pečurki i kad šargarepa omekša dodajte pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajate origano i čen belog luka. Pripremljenim nadevom napunite klobuke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta da pečurke omekšaju.
Prijatno!
Kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe: Iskusne domaćice koriste ovaj trik
Preuzmite android aplikaciju.