Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pečurke punjene pirinčem

I dok se pitamo da li su ove punjene pečurke glavno vegetarijasko jelo ili ukusno predjelo, one su se već pojele.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • 600 grama krupnih pečuraka
  • 50 grama pirinča
  • 50 grama praziluka
  • 2 šargarepe
  • po potrebi so
  • biber
  • beli luk
  • ulje
  • kašika origana
Priprema:

Pirinač obarite u malo posoljenoj vodi. Pečurkama izvadite drškice, tako da ostanu izdubljeni klobuci koje ćete napuniti. Na ulju prodinstajte naseckan praziluk, seckanu na kockice šargarepu, naseckane drške od pečurki i kad šargarepa omekša dodajte pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajate origano i čen belog luka. Pripremljenim nadevom napunite klobuke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta da pečurke omekšaju.

Prijatno!

Kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe: Iskusne domaćice koriste ovaj trik

Preuzmite android aplikaciju.