Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pečeno pile sa povrćem i začinima

Pečena piletina sa povrćem i mediteranskim začinima savršeno kombinuje bogat ukus i jednostavnu pripremu. Ovo jelo na vašu trpezu unosi dašak Mediterana, a priprema je toliko jednostavna da ćete imati više vremena za opuštanje i druženje. Isprobajte ovaj recept koji kombinuje sočnu piletinu, mirisne začine i raznovrsno povrće koje se topi u ustima.
Foto: Pixabay/hansbenn
Sastojci:
  • 1 celo pile
  • 4 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 1 kašičica ruzmarina
  • so i sveže mleveni crni biber po želji
Priprema:

Operite piletinu, osušite i premažite maslinovim uljem. Utrljajte so, biber, origano, timijan i ruzmarin. Očistite i isecite povrće na komade slične veličine kako bi se ravnomerno kuvalo.

Stavite povrće (krompir, šargarepu, papriku, tikvice, crni i beli luk) u duboku posudu za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite i dobro promešajte.
Na povrće stavite piletinu i prelijte limunovim sokom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta.

Nakon 45 minuta skinite foliju i nastavite da pečete još 30 minuta, dok piletina ne porumeni, a povrće omekša.

Piletinu iseći na komade, poslužiti sa pečenim povrćem i preliti sokovima iz tiganja. U jelo možete dodati i zelenu salatu kao lagani prilog.

Prijatno!

Recept dana: Sutlijaš

Preuzmite android aplikaciju.