Pečena piletina sa povrćem i mediteranskim začinima savršeno kombinuje bogat ukus i jednostavnu pripremu. Ovo jelo na vašu trpezu unosi dašak Mediterana, a priprema je toliko jednostavna da ćete imati više vremena za opuštanje i druženje. Isprobajte ovaj recept koji kombinuje sočnu piletinu, mirisne začine i raznovrsno povrće koje se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 celo pile
- 4 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 glavica crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- 1 kašika sušenog origana
- 1 kašika sušenog timijana
- 1 kašičica ruzmarina
- so i sveže mleveni crni biber po želji
Priprema:
Operite piletinu, osušite i premažite maslinovim uljem. Utrljajte so, biber, origano, timijan i ruzmarin. Očistite i isecite povrće na komade slične veličine kako bi se ravnomerno kuvalo.
Stavite povrće (krompir, šargarepu, papriku, tikvice, crni i beli luk) u duboku posudu za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite i dobro promešajte.
Na povrće stavite piletinu i prelijte limunovim sokom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta.
Nakon 45 minuta skinite foliju i nastavite da pečete još 30 minuta, dok piletina ne porumeni, a povrće omekša.
Piletinu iseći na komade, poslužiti sa pečenim povrćem i preliti sokovima iz tiganja. U jelo možete dodati i zelenu salatu kao lagani prilog.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.