Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печено пиле са поврћем и зачинима

Печена пилетина са поврћем и медитеранским зачинима савршено комбинује богат укус и једноставну припрему. Ово јело на вашу трпезу уноси дашак Медитерана, а припрема је толико једноставна да ћете имати више времена за опуштање и дружење. Испробајте овај рецепт који комбинује сочну пилетину, мирисне зачине и разноврсно поврће које се топи у устима.
Фото: Pixabay/hansbenn
Састојци:
  • 1 целo пиле
  • 4 средња кромпира
  • 2 шаргарепе
  • 1 црвена паприка
  • 1 тиквица
  • 1 главица црвеног лука
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашике маслиновог уља
  • сок од 1 лимуна
  • 1 кашика сушеног оригана
  • 1 кашика сушеног тимијана
  • 1 кашичица рузмарина
  • со и свеже млевени црни бибер по жељи
Припрема:

Оперите пилетину, осушите и премажите маслиновим уљем. Утрљајте со, бибер, оригано, тимијан и рузмарин. Очистите и исеците поврће на комаде сличне величине како би се равномерно кувало.

Ставите поврће (кромпир, шаргарепу, паприку, тиквице, црни и бели лук) у дубоку посуду за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, посолите и побиберите и добро промешајте.
На поврће ставите пилетину и прелијте лимуновим соком.

Загрејте рерну на 200 степени. Покријте посуду алуминијумском фолијом и пеците 45 минута.

Након 45 минута скините фолију и наставите да печете још 30 минута, док пилетина не порумени, а поврће омекша.

Пилетину исећи на комаде, послужити са печеним поврћем и прелити соковима из тигања. У јело можете додати и зелену салату као лагани прилог.

Пријатно!

Recept dana: Sutlijaš

Преузмите андроид апликацију.