За данашњи ручак предлажемо укусне печене палачинке пуњене млевеним месом, преливене богатим парадајз сосом и сиром.
Ово јело је идеално за ручак, вечеру или посебне прилике када желите да обрадујете своју породицу или госте топлим, сочним и богатим грицкалицама. У наставку је рецепт за припрему овог јела.

Састојци:
- 2 главице црног лука
- 800 г мешаног млевеног меса
- 1 кашика пасираног парадајза
- 200 г свежег чери парадајза
- 250 мл воде
- 1 коцка за повртну супу
- 200 г ренданог Гауда сира
- 1 кашика мешаних зачина
- со
- бибер
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и пржите га на мало уља док не омекша. Додајте млевено месо и наставите да динстате док не порумени. Када је готово, склоните са ватре и оставите са стране.
Пропржите другу половину црног лука са мешавином зачина, сољу и бибером на мало уља. Када црни лук омекша, додајте пасирани парадајз и кратко промешајте. Затим додајте ситно исецкани чери парадајз, воду и повртни фонд. Кувајте на лаганој ватри око 10 минута. Добијени сос поделите на два једнака дела – у један део додајте припремљено месо и промешајте, док други део оставите са стране.
Припремите палачинке мало дебље него обично. Сваку палачинку напуните припремљеном мешавином меса и соса, па их поређајте у посуду за печење.
Преостали сос прелијте преко палачинки у посуди, па поспите ренданим сиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута, док се сир лепо не отопи и не порумени.
Пре сервирања, палачинке можете украсити свежим зачинским биљем као што су першун или босиљак. Послужите топле са салатом по вашем избору.
Пријатно!
Летњи коктели: Колико калорија имају и који треба преферирати
Преузмите андроид апликацију.