Autentičan krompir pečen sa limunom baš kao što to rade u Grčkoj je nešto posebno.
Tajna nije u sastojcima, već u pripremi.
Sastojci:
- 8 velikih krompira
- 3⁄4 šolje pilećeg bujona
- 2 čena belog luka
- 1⁄3 šolje maslinovog ulja
- sok od 2 velika limuna
- 1 kašičica limunove kore
- 1 kašičica sušenog origana
- soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ogulite krompir i isecite ga na kolutove.
Očistite beli luk i sitno iseckajte. Sada stavite sve sastojke u veliku posudu za pečenje.
Krompir dobro izmešajte tako da bude dobro preliven limunovim sokom. Posolite.
Posudu za pečenje prekrijte aluminijumskom folijom kako bi se krompir zaista skuvao u limunovom soku i upio sve ukuse.
Posle 45 minuta skinite foliju i pecite pečeni krompir još 15 minuta. Po želji na kraju pospite tipičnijim grčkim začinima poput kopra, nane ili ruzmarina.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.