Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pečen krompir sa limunom

Autentičan krompir pečen sa limunom baš kao što to rade u Grčkoj je nešto posebno.
Foto: Pixabay/ Engin_Akyurt

Tajna nije u sastojcima, već u pripremi.

Sastojci:
  • 8 velikih krompira
  • 3⁄4 šolje pilećeg bujona
  • 2 čena belog luka
  • 1⁄3 šolje maslinovog ulja
  • sok od 2 velika limuna
  • 1 kašičica limunove kore
  • 1 kašičica sušenog origana
  • soli
Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ogulite krompir i isecite ga na kolutove.

Očistite beli luk i sitno iseckajte. Sada stavite sve sastojke u veliku posudu za pečenje.

Krompir dobro izmešajte tako da bude dobro preliven limunovim sokom. Posolite.

Posudu za pečenje prekrijte aluminijumskom folijom kako bi se krompir zaista skuvao u limunovom soku i upio sve ukuse.

Posle 45 minuta skinite foliju i pecite pečeni krompir još 15 minuta. Po želji na kraju pospite tipičnijim grčkim začinima poput kopra, nane ili ruzmarina.

Prijatno!

Ova hrana povećava nivo ženskih hormona u telu

Preuzmite android aplikaciju.