Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печен кромпир са лимуном

Аутентичан кромпир печен са лимуном баш као што то раде у Грчкој је нешто посебно.
Фото: Pixabay/ Engin_Akyurt

Тајна није у састојцима, већ у припреми.

Састојци:
  • 8 великих кромпира
  • 3⁄4 шоље пилећег бујона
  • 2 чена белог лука
  • 1⁄3 шоље маслиновог уља
  • сок од 2 велика лимуна
  • 1 кашичица лимунове коре
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • соли
Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени. Огулите кромпир и исеците га на колутове.

Очистите бели лук и ситно исецкајте. Сада ставите све састојке у велику посуду за печење.

Кромпир добро измешајте тако да буде добро преливен лимуновим соком. Посолите.

Посуду за печење прекријте алуминијумском фолијом како би се кромпир заиста скувао у лимуновом соку и упио све укусе.

После 45 минута скините фолију и пеците печени кромпир још 15 минута. По жељи на крају поспите типичнијим грчким зачинима попут копра, нане или рузмарина.

Пријатно!

Ova hrana povećava nivo ženskih hormona u telu

Преузмите андроид апликацију.