Ako volite testeninu, onda će vam se i pasta u sosu od cvekle i feta sira odmah dopasti.
Sastojci:
- 300 grama cvekle
- 5 čenova belog luka
- 1/2 kašičice origana
- 200 grama feta sira
- 250 grama špageta
- 1 grančica sušenog timijana
Priprema:
Cveklu oljuštite, pa stavite u tepsiju i dodajte očišćene cele čenove belo luka (3 komada). Sipajte malo maslinovog ulja, pa pokrijte alu folijom. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Stavite u blender i cveklu i beli luk, pa dodajte origano i prstohvati biber. Stavite fetu, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu. Zatim sipajte čašu vode i još jednom izblendirajte. Stavite špagete da se kuvaju. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa dodajte očišćene cele čenove belog luka (2 komada) i grančicu timijana. Kratko propržite, pa dodajte u tiganj jednu kutlaču vrele vode u kojoj su se kuvale špagete. Izvadite beli luk i timijan, pa dodajte proceđene špagete. Zatim sipajte sos od cvekle i feta sira. Promešajte da se sve sjedini i služite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.