Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ову рибу треба да једете чешће

Некако се у народу усталило мишљење да здрава храна мора да буде скупа, а то важи и за морске плодове, али није увек тако.
Фото: Pixabay/DanaTentis

Сардина је јефтино морско месо и важи за краљицу јефтине и здраве хране и можда је једина врста рибе која не садржи живу и друге метале, јер се храни планктоном.

Риба храни мозак, а сардине цело тело јер је богата витаминима (витамин Б12 и витамин Д) и минералима, селеном, омега-3 киселинама и јодом.

Слане сардине су посластица која, као и чварци, тек треба да доживи ренесансу, а можете их јести на хлебу или у салатама, сардине из конзерве су брза ужина, а пржене сардине (уваљане у брашно и пржене у уљу) су плодови мора ресторан брзе хране.

Риба уместо пљескавице, направите сендвич са сардинама

Сардине садрже све здраве састојке који треба да буду присутни у исхрани деце у вртићима, школама и сопственим домовима за здрав развој и здрав раст. Медитеранска исхрана је најздравија исхрана на свету, а пржене јефтине сардине одлично се слажу са блитвом, кромпиром или било којим другим поврћем.

Али уместо пљескавица може да се користи и риба, сложите сендвич са сардинама, а од ове здраве рибе можете направити и одличну и јефтину паштету и ваша деца ће бити одушевљена.

Важно је нагласити да је сардина богата свим хранљивим материјама, а ипак сиромашнија калоријама, па је можете јести чак и ако сте на дијети.

Пошто је јефтино, људи знају да купе мало више, али вишак увек можете замрзнути и сачувати за дане када немате времена да одете у рибљу пијацу.

Никада не бацајте остатке пржених или печених сардина, могу бити лагана вечера са разним поврћем из фрижидера или преливене уљем и маринадом од белог лука.

Када је риба редовно на тањиру, у телу нема холестерола

Уместо да својој деци дајете рибље уље за здравље, нахраните их рибом. Уместо да пијете капсуле омега масних киселина, припремајте и конзумирајте рибу што је чешће могуће. Уместо да пијете ампуле витамина Д, укључите сардине у исхрану што је чешће могуће. Уместо да узимате витамине, фосфор, селен, магнезијум и гвожђе, једите сардине. Када вам је риба редовно на тањиру, у вашем телу нема холестерола, нека храна буде ваш лек, биће вам потребно мање правих лекова, а сардине можете конзумирати на 100 начина.

Сардине припадају породици харинга, мале су и кратковечне, а у тако кратком животном веку њихова мала тела нису у стању да апсорбују хемикалије из мора. Сардине су једина врста рибе која је доступна током целе године, а због количине јата у којима живи и својих нутритивних вредности може да постане краљица ваших јеловника. Јефтине сардине, једноставне, брзе за припрему и можете их припремити на све замисливе, подједнако укусне и занимљиве начине.

Ovo je najgora hrana za vaš pankreas

Преузмите андроид апликацију.