Savršen ukus paradajz supe možete postići koristeći recept koji je kreirao Džejmi Oliver.
Sastojci:
- dve šargarepe
- dva štapa celera
- dve glavice crvenog luka
- dva čena belog luka
- maslinovo ulje
- dve pileće kocke
- 400 grama čeri paradajza
- tri velika paradajza
- 1/2 veze svež bosiljak
Priprema:
Ogulite šargarepu i isecite je na kolutove. Celer takođe isecite na trouglove, a crveni luk sitno iseckajte. Ogulite i isecite beli luk. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte dve kašike ulja, dodajte sve pripremljene sastojke i kuvajte sa otvorenim poklopcem 10 do 15 minuta. Pileće kocke izmrviti u bokal, dodati 1,5 litara ključale vode i mešati dok se ne istopi. Dodajte temeljac u tiganj sa povrćem i konzerviranim i celim paradajzom. Dobro promešati i ostaviti da provri, pa poklopiti i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Skinite posudu sa šporeta. Po želji začinite morskom solju i biberom, pa dodajte bosiljak. Koristeći blender, dobro izmiksajte supu.
Prijatno!
Zašto su urme toliko zdrave? Deo su ishrane hiljadama godina
Preuzmite android aplikaciju.