Палачинке за љубитеље тиквица.
Састојци:
- 3 јаја
- 350 милилитара млека
- 100 милилитара минералне воде
- 1 тиквица средње величине
- 50 грамаотопљеног путера
- 250 грама брашна
- cо
- бибер
- маст за пржење палачинки
- пармезан за посипање
Припрема:
Тиквице ољуштите, оперите и нарендајте. Мало посолите и оставите да одстоје 20 минута да пусти воду. Затим их исцедите. У мало дубљој чинији умутите јаја, посолите и мало побиберите. Можете додати и друге зачине по жељи. Затим додајте брашно, млеко и минералну воду и умешајте смесу за палачинке. Смеса мора да буде мало гушћа од оне коју иначе правимо за палачинке. Ако је превише ретко, додајте мало брашна. На крају у смесу додати рендане, оцеђене тиквице и измешати. Палачинке се традиционално пеку у тигању. Можете их послужити посуте пармезаном, са сосом од павлаке и власца или било којим другим сосом по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.