Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Omlet od starog hleba i sira

Može se jesti za doručak i večeru, ali i za ručak, uz sezonsku salatu od paradajza i krastavca.
Foto: Pixabay/tookapic
Sastojci:
  • 1 jaje
  • 3 tanke kriške starog hleba (baget)
  • oko 50 mililtara mleka
  • 1 kuglica mini mocarele ili kocka feta sira ili ABC
  • 1-2 čeri paradajza
  • malo sitno seckanog peršuna
  • so
  • biber
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica semena susama
  • malo rendanog parmezana
Priprema:

Propržite kašiku semena susama u tiganju do zlatno smeđe boje, a zatim ohladite. U činiju stavite jaje, isečenu mocarelu ili izmrvljeni feta sir ili šta god vam je trenutno pri ruci, sitno seckani peršun, ohlađeno susam, so i biber i lagano promešajte. Isecite kriške hleba debljine 1 cm na kockice. Isecite paradajz na kockice. Umešajte ga u jaje. Zalijte hladnog mleka toliko da se hleb natopi i sve lepo povežite. U tiganju otopite malo putera, pa sipajte smesu od jaja. Pržite na srednjoj vatri bez mešanja. Kada ivice porumene, prođite špatulom ispod omleta i odvojite ga od tiganja. Preko omleta stavite manji tanjir i okrenite ga na tanjir. Vratite ga u tepsiju ili gurnite omlet tako da i gornja strana bude pečena. Po želji možete dodati i drugo povrće. Izvaditi na tanjir i po želji posuti rendanim parmezanom.

Prijatno!

Četiri stvari koje verujete o pivu, a nisu tačne

Preuzmite android aplikaciju.