Može se jesti za doručak i večeru, ali i za ručak, uz sezonsku salatu od paradajza i krastavca.
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 tanke kriške starog hleba (baget)
- oko 50 mililtara mleka
- 1 kuglica mini mocarele ili kocka feta sira ili ABC
- 1-2 čeri paradajza
- malo sitno seckanog peršuna
- so
- biber
- 1 kašika putera
- 1 kašičica semena susama
- malo rendanog parmezana
Priprema:
Propržite kašiku semena susama u tiganju do zlatno smeđe boje, a zatim ohladite. U činiju stavite jaje, isečenu mocarelu ili izmrvljeni feta sir ili šta god vam je trenutno pri ruci, sitno seckani peršun, ohlađeno susam, so i biber i lagano promešajte. Isecite kriške hleba debljine 1 cm na kockice. Isecite paradajz na kockice. Umešajte ga u jaje. Zalijte hladnog mleka toliko da se hleb natopi i sve lepo povežite. U tiganju otopite malo putera, pa sipajte smesu od jaja. Pržite na srednjoj vatri bez mešanja. Kada ivice porumene, prođite špatulom ispod omleta i odvojite ga od tiganja. Preko omleta stavite manji tanjir i okrenite ga na tanjir. Vratite ga u tepsiju ili gurnite omlet tako da i gornja strana bude pečena. Po želji možete dodati i drugo povrće. Izvaditi na tanjir i po želji posuti rendanim parmezanom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.