Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири ствари које верујете о пиву, а нису тачне

Вероватно постоји неколико теорија на које сте навикли када је у питању испијање пива, али иако се многе од ових изјава чине разумним онима који пију пиво, већина њих су митови без икакве научне подршке која би доказала да су истините.
Фото: Pixabay/AlLes

Одлучили смо да дубоко заронимо у неколико популарних тврдњи, разоткривајући митове и дајући вам истину када је у питању уживање у вашем омиљеном пиву.

Тамна пива су јача од светлих

Иако су светла пива светлије боје и структуре, то не значи да су тамна пива увек јача. Важно је погледати проценат алкохола у пићу да бисте утврдили да ли је заиста јачи. На пример, Гинис пиво може да делује јаче због своје тамне боје, али пиво садржи само 4,2% алкохола, док Бадвајсер, који може изгледати као лакша опција, заправо садржи више алкохола, тачније 5%.

Прекомерно пијење пива доводи до пивског стомака

Лако је показати надувен стомак и тврдити да је то „пивски стомак“ — посебно ако волите да пијете. Међутим, само пиво не може изазвати стомак. За то је заслужна комбинација прекомерног уноса калорија, нездравих навика и седентарног начина живота, што ће изазвати накупљање вишка масти у централном делу тела.

Пиво увек треба служити ледено хладно

Ако сте један од оних људи који и даље служе ледено хладно пиво јер се плаше да би могло да добије непријатан мирис због загревања и спољашње температуре, ево добрих вести: не морате превише да бринете о томе. Пиво је изненађујуће отпорно и може да издржи различите температуре – тј. прелазак са топлог на хладно пре него што се отвори. Нека пива треба да се служе на различитим температурама за максимално уживање – нека чак и на собној температури.

Точено пиво изазива јачи мамурлук

Неки тврде да испијање точеног пива може изазвати гори мамурлук у поређењу са пивом које се сервира у затвореној боци или лименци. Тврдња произилази из забринутости због славина и да би нежељене бактерије које уђу у ваше пиво са линије могле утицати на тежину вашег мамурлука касније. Међутим, многи који су истраживали ову тврдњу открили су да је то мит. Репортери из Америке су истражили и нису нашли никакву везу између точеног пива и тежине мамурлука. Мамурлук се јавља због безброј фактора укључујући дехидрацију, иритацију стомака, упалу, лоше варење и још много тога. Конзумирање превеликих количина алкохола без обзира на врсту или порекло изазива мамурлук.

Šest tipova ljudi koji ne bi trebalo da piju pivo

Преузмите андроид апликацију.