Početna > Život i stil
Život i stil

Četiri stvari koje verujete o pivu, a nisu tačne

Verovatno postoji nekoliko teorija na koje ste navikli kada je u pitanju ispijanje piva, ali iako se mnoge od ovih izjava čine razumnim onima koji piju pivo, većina njih su mitovi bez ikakve naučne podrške koja bi dokazala da su istinite.
Foto: Pixabay/AlLes

Odlučili smo da duboko zaronimo u nekoliko popularnih tvrdnji, razotkrivajući mitove i dajući vam istinu kada je u pitanju uživanje u vašem omiljenom pivu.

Tamna piva su jača od svetlih

Iako su svetla piva svetlije boje i strukture, to ne znači da su tamna piva uvek jača. Važno je pogledati procenat alkohola u piću da biste utvrdili da li je zaista jači. Na primer, Ginis pivo može da deluje jače zbog svoje tamne boje, ali pivo sadrži samo 4,2% alkohola, dok Badvajser, koji može izgledati kao lakša opcija, zapravo sadrži više alkohola, tačnije 5%.

Prekomerno pijenje piva dovodi do pivskog stomaka

Lako je pokazati naduven stomak i tvrditi da je to „pivski stomak“ — posebno ako volite da pijete. Međutim, samo pivo ne može izazvati stomak. Za to je zaslužna kombinacija prekomernog unosa kalorija, nezdravih navika i sedentarnog načina života, što će izazvati nakupljanje viška masti u centralnom delu tela.

Pivo uvek treba služiti ledeno hladno

Ako ste jedan od onih ljudi koji i dalje služe ledeno hladno pivo jer se plaše da bi moglo da dobije neprijatan miris zbog zagrevanja i spoljašnje temperature, evo dobrih vesti: ne morate previše da brinete o tome. Pivo je iznenađujuće otporno i može da izdrži različite temperature – tj. prelazak sa toplog na hladno pre nego što se otvori. Neka piva treba da se služe na različitim temperaturama za maksimalno uživanje – neka čak i na sobnoj temperaturi.

Točeno pivo izaziva jači mamurluk

Neki tvrde da ispijanje točenog piva može izazvati gori mamurluk u poređenju sa pivom koje se servira u zatvorenoj boci ili limenci. Tvrdnja proizilazi iz zabrinutosti zbog slavina i da bi neželjene bakterije koje uđu u vaše pivo sa linije mogle uticati na težinu vašeg mamurluka kasnije. Međutim, mnogi koji su istraživali ovu tvrdnju otkrili su da je to mit. Reporteri iz Amerike su istražili i nisu našli nikakvu vezu između točenog piva i težine mamurluka. Mamurluk se javlja zbog bezbroj faktora uključujući dehidraciju, iritaciju stomaka, upalu, loše varenje i još mnogo toga. Konzumiranje prevelikih količina alkohola bez obzira na vrstu ili poreklo izaziva mamurluk.

Šest tipova ljudi koji ne bi trebalo da piju pivo

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake