Namaz od graška, bosiljka i nane kombinacija koja zvuči, a i jeste toliko ukusna da vam vaše nepce neće oprostiti što ovo sebi ranije niste pripremili.
Sastojci:
- 225 grama mladog graška
- 3 šolje smrznutog graška
- 2 kašike morske soli
- ¼ šolje maslinovog ulja
- 6 usitnjenih većih čenova belog luka
- 16 listova bosiljka
- 12 listova nane
- so
- biber
Priprema:
Nalijte vodom dublju posudu, dodajte kašiku morske soli i smrznut grašak. Kuvajte grašak 2 do 5 minuta dok blago ne omekša. Isto ponovite sa mladim graškom. Procedite kuvani grašak i stavite ga na ubrus da upije višak tečnosti. Zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju, dodajte usitnjeni beli luk, listove začinskog bilja i dinstajte oko 2-3 minuta dok beli luk ne porumeni, a listovi bosiljka i nane ne omekšaju. Dodajte grašak, dobro promešajte i sve dinstajte dodatnih 1-2 minuta. Začinite po ukusu, promešajte i sadržaj prebacite u dublju posudu. Ispasirajte grašak i začinsko bilje. Namaz od graška i začinskog bilja poslužite topao kao prilog uz glavno jelo ili ga ohladite pa ga služite kao namaz.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.