Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Namaz od graška, bosiljka i nane

Namaz od graška, bosiljka i nane kombinacija koja zvuči, a i jeste toliko ukusna da vam vaše nepce neće oprostiti što ovo sebi ranije niste pripremili.
Foto: Pixabay/Veganamente
Sastojci:
  • 225 grama mladog graška
  • 3 šolje smrznutog graška
  • 2 kašike morske soli
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • 6 usitnjenih većih čenova belog luka
  • 16 listova bosiljka
  • 12 listova nane
  • so
  • biber
Priprema:

Nalijte vodom dublju posudu, dodajte kašiku morske soli i smrznut grašak. Kuvajte grašak 2 do 5 minuta dok blago ne omekša. Isto ponovite sa mladim graškom. Procedite kuvani grašak i stavite ga na ubrus da upije višak tečnosti. Zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju, dodajte usitnjeni beli luk, listove začinskog bilja i dinstajte oko 2-3 minuta dok beli luk ne porumeni, a listovi bosiljka i nane ne omekšaju. Dodajte grašak, dobro promešajte i sve dinstajte dodatnih 1-2 minuta. Začinite po ukusu, promešajte i sadržaj prebacite u dublju posudu. Ispasirajte grašak i začinsko bilje. Namaz od graška i začinskog bilja poslužite topao kao prilog uz glavno jelo ili ga ohladite pa ga služite kao namaz.

Prijatno!

Zašto vam grašak nikada ne ispadne kao kada ga mama pravi?

Preuzmite android aplikaciju.